коя съм аз

Откакто се помня обичам словото. Обичам думите и начина, по който с  тях можеш да рисуваш – емоции, истории, мечти. Моята си я написах сама, учих в математическа гимназия, но избрах да продължа с българска филология. Мечтаех да стана журналист и се случи. Радвам се, че работих в едни от най-големите ежедневници в България – “Стандарт” и “Телеграф”, с всичките плюсове и минуси, които това носи. Емоцията на нюзрума, в която ежеминутно се раждат новини, е велика тръпка.

 

В едно от най-четените лайфстайл списания STORY научих много важни уроци – колко е важно да разказваш истории добре и да ги пакетираш още по-добре, да успееш да предразположиш събеседника с такт и внимание, а не да газиш с кални ботуши. Открих какво е да бъдеш журналист в информационна агенция и да си нонстоп в “новините” – избори, протести, ласт минит събития, ексклузивни интервюта. Оставих сърцето си в една прекрасна фондация “За Нашите Деца”, където разбрах, че да даваш е най-прекрасното нещо, а  благотворителността може да е емоционална,  забавна и да носи истинска стойност.

 

Включих се в отбора на “Фермата” по bTV, но не от страната на фермерите, а на екипа, който създава новините за тях. Тръпката да виждаш как се ражда тв предаване е неописуема, да усетиш реално как зад един такъв проект стоят стотици хора, които се трудят неуморно за картина, звук, сценарий, логистика.
Отвъд журналистиката, пиара и словото съм майка на 2 деца. Къщата е пълна с тинейджъра Калоян и сестра му Дара, а също така и йоркширският красавец Йори.

Блогът СМисъл е моята нова и вече сбъдната мечта, в която искам да поканя само смислените новини, събеседници и събития. Обещавам си да мисля смислено за моите любими теми – театър, кино, музика, книги, деца и родители. Да пиша за нещата, които обичам и които ме вълнуват. А това не е никак малко!

Ваша Ваня!