Ники Кънчев: Въпрос на характер е да бъдеш мишка или лъв

– Г-н Кънчев, важна ли е импровизацията за един тв водещ?

-­ В „Биг Брадър” се поощрява всяка импровизация, която ще изкара повече за характерите и постъпките на героите ни. Бързата мисъл, която е част от импровизацията, е добре дошла за всеки водещ, било то в телевизията или по радиото. На бърза мисъл обаче не могат да те научат във Факултета по журналистика или в университета, трябва практика и тренинг и пак не винаги се получава. Телевизията се храни с реактивност.

-­ Какво се случва, когато нещата не вървят по сценарий?

–  Гигантски телевизионни продукции като „Биг Брадър” са въвлечени от 50 до 100 души само екип. Ако по време на живите предавания само един нещо сгафи или даже не той, а техниката, която управлява, то това се отразява по веригата на всички. Ако изчезне аутокюто по време на жив ефир, е все едно да ти спрат чистачките по време на снежна буря. Да, ти знаеш да караш, да, ти знаеш какво следва в предаването, но ще се взираш в пътя, ще налучкваш какво точно да кажеш. Защото в един наш лайв имаме над 80 точки, през които минаваме. Публиката в студиото също влияее на цялата ситуация, често имаме и гости и приятели на съквартирантите ни, по чиито лица има всякакви емоции, защото техните хора са на елиминации.

Какъв бяхте като водещ и журналист в началото на кариерата, какъв сте сега? По-добра ли е настоящата версия?

-­ Със сигурност съм се развил и продължавам да се развивам. Едва ли преди 25 години ще съм могъл да правя такива живи предавания, но със сигурност бих опитал. Тогава ми се правеха неща тип „Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян. Казвал съм го вече – този човек е измислил интересната телевизия в България. Други такива силни интервюта като неговите не помня.

-­ С кои предавания се гордеете и смятате за недостижими?

-­ Живите предавания на „Биг Брадър” са недостижими. Това е като да пилотираш самолет – уникално усещане, нещо между игра и реалност. Добавете, лайвовете са по 2 или 3 часа, което дори за телевизия е изключително много. 3 часа де факто са два футболни мача, все едно да накарате един футболист,който тъкмо е играл на макс един мач и да почне да играе друг такъв мач. „Стани богат”, мисля, също е класика в телевизионния бранш, но всички тези оценки не трябва да идват от мен, а от зрителите. Видяхте колко много от сегашните ни участници в Къщата казаха във визитките си, че са болни фенове на шоуто.

– Има ли нещо, от което не се гордеете в кариерата ви?

-­ Е, за повече от 30 години като журналист и 15 години на екран и 22 години в Дарик радио сигурно човек прави грешки. Аз да не съм Железния човек, нали? Че и той дори прави грешки.

-­ Какъв се очертава да бъде настоящият сезон на „Биг Брадър”?

-­ Както се вижда от първите му две седмици – много силен. И тук даже не визирам силния му рейтинг, който всеки, който се интересува, може да провери в социологическите проучвания. Силен е като сблъсък на характери, сблъсък на мускулите и крясъците срещу по-меките, интелигентни хора. Доминация на мъжете и пасуване на жените, поне засега.

-­ Караниците започнаха още сега, какви сблъсъци предвиждате?

-­ Мисля, че жените ще се събудят. Никита не е човек, който ще търпи дълго коалицията Цецо ­ Богданов в тяхната им роля на реални лидери на Къщата.

Кои според вас са интересните типажи този сезон?

-­ Всички, наистина. Богданов е много открит, Цецо също е директен, Братухчев има своите похвати, Никита е много хард, сигурен съм. Силвия също умее да привлича съюзници.

-­ В шоуто има и бивш футболист, смятате ли, че този типаж ще се промени? Дали родните футболисти ще се откажат от жените, татуировките, купоните?

-­ Знам ли, тези момчета и у нас, и особено в чужбина печелят огромни пари за възрастта си и ментално е твърде възможно да не се справят с изпитанията и изкушенията на живота. Със сигурност ги атакуват златотърсачки, които са готови на всичко. Сигурен съм, че в Англия дори такива мадами плащат, за да намерят телефона на Уейн Рууни или Джон Тери и другите юнаци.Българският футболист също е подложен на подобна преса, медиите и те не им прощават.

-­ Интелигент ли е наистина интелигентът Братухчев? Смятате ли, че само се фука с прочетените книги?

-­ Смятам, че Братухчев е един от най-интересните образи тази година. Като зрител съм му фен. Предстоят му още тежки битки, защото противниците му не отстъпват и сантиметър.

Как бихте коментирали Анита? Какво мислите за нейната концепция, че когато една жена не е природно хубава, може да го постигне с куп корекции?

– ­ Всеки е свободен да търси щастието така, както го разбира. Тя ми направи впечатление вече в Къщата, че първо мисли, после говори, което за живота навън е суперкачество. А какво търси в шоуто, ще я питам, когато излезе.

-­ В Къщата има и миска, печелила куп безсмислени и нечувани състезания. Феномен ли е това по нашите географски?

-­ Питайте организаторите на тези конкурси. Сигурно някой намира смисъл в тях, щом ги организира. По принцип съм за конкурсите – шоубизнесът, в който съм и аз, се храни с всичко около конкурсите – че са били нагласени, че е било платено и прочие, и прочие

 -Тузар ли е Цветелин? Дали не е поредното доказателство, че в България успелите са повече силни, отколкото находчиви и умни?

-­ Точно така е, но е въпрос на характер и на избор. Да бъдеш мишка или лъв. Цецо е избрал да бъде или поне да изглежда като лъв. Силен образ, харесвам го и него. Какво обаче ще стане, ако влезе в клетка с други подобни на него лъвове? Дали ще подвие опашка, или ще се бори за алфа-мъжкарската позиция? Интересен въпрос.

Какво ще кажете за ромката, която е искала да стане учителка, но се е отказала и е работила като стриптийзьорка, за да издържа сина си?

-­ Ще цитирам Антон Стефанов, който в лайва ни тази седмица каза, че държавата трябва да даде по-високи заплати на учителките в България, за да не се събличат по стриптийз барове или да не обират банки, както стана, мисля, в Плевен.

-­ В Къщата влязоха Аделина и Николина, жени с тежки съдби, те ли са истинските хора в предаването?

-­ Къщата на „Биг Брадър“ е нещо като прозрачно огледало. Съблича те гол веднага. Какво имам предвид? Че каквото и да си казвал или преживял преди Къщата, си е „за преди”. В Къщата съдим по постъпките на съквартирантите в нея. Така че очаквам мъдростта и опитът на Аделина и Николина по време на техните житейски драми да се проявят при ситуациите сред съквартирантите.

-­ Защо най-лесно е да се злослови по адрес на “Биг Брадър”?

-­ Хората виждат повърхностното, елементарното, външната обвивка. Аз и не ги съдя за това. Опаковката отдавна продава и по целия свят, а и у нас. Да вникнеш в съдържанието, в дълбочината на хората – това вече е по-трудно.

-­ Какъв смятате, че ще е победителят в този сезон на „Биг Брадър”?

– На финала ще го науча и аз. Има поне 5-6 кандидати за тази титла.

снимка Нова тв

“Телеграф” от 29.08.2015

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *